⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Gräddig kyckling & kantareller

50 min, 4 port

500 g kycklingfilé, lår- eller bröst-
1 msk kinesisk soja
1 st gul lök
200 g kantareller eller champinjoner
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 dl hackad persilja

Servering
ugnsstekt potatis
haricots verts
vinbärsgelé

Börja med ugnsstekta potatisen. Putsa filéerna och skär dem i strimlor. Blanda dem med soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Stek kött, lök och svamp i smör i omgångar. Salta och peppra och lägg över allt i en gryta. Häll på vatten och fond och låt grytan puttra 7–8 min. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 min. Vänd ner persilja.